Nieuws

Werken bij Schelfhout voor oog en oor als stagiair of BBL student!

Stage of werken tijdens je BBL opleiding voor opticien?

Periode:
01-06-2023/01-06-2027

Wat gaat de student doen?
Als de dag begint handelen we de binnengekomen bestellingen af. Jij leert hoe je de glazen controleert en hoe je deze glazen in het montuur monteert. Daarna staat er een afspraak voor een oogmeting en montuur kiezen. Jij loopt in het begin mee met één van onze gediplomeerde opticiens die je alle kneepjes van het vak zal bijbrengen. Bij het montuuradvies zit je met de klant aan tafel om de wensen te bespreken en zoek je samen naar dé perfecte bril, die ook technisch past. Een montuur moet meer zijn dan alleen mooi. Daarnaast verwerk je (uiteindelijk) bestellingen, bestel je onderdelen, heb je veel klantencontact en werk je in de werkplaats aan kleine reparaties. Na een bestelling lever je de bril af en zorg je ervoor dat hij voor de klant fijn zit en kijkt. Hier leer je wat het werken in een optiekzaak inhoudt, met alles wat daarbij komt kijken en werk je mee als een teamlid in ons gezellige team. Tijdens de opleiding die je gaat volgen of al volgt leer je alles over optiek en met die kennis begrijp je hier steeds meer over glasverkoop, oogmetingen, kijkproblemen enz.

Over welke vaardigheden beschikt de student?
Als stagiair binnen ons team vind je het leuk om met mensen om te gaan en in een team te werken. Ook ben je sociaal en hulpvaardig. Wij nemen de tijd voor onze klanten en hoe verschillend iedereen ook is, we doen ons uiterste best om de klant goed te helpen. Vanaf de eerste afspraak tot en met de aflevering en de eventuele vervolgafspraken. Daarnaast vind je het leuk om met je handen te werken, want je bent bijvoorbeeld veel bezig met kleine schroefjes en ander precisiewerk. Je hebt interesse in het oog, de passende kijkoplossing vinden en de techniek die daarbij komt kijken. Wij vinden het ook belangrijk dat je de opleiding serieus aanpakt en leergierig bent, waardoor je met onze begeleiding opgeleid wordt tot een goede opticien.

Wat bieden wij de student?
Wij werken in een gezellig team, waar iedereen elkaar aanvult. We bestaan uit vier opticiens en vier ondersteunende medewerkers. We werken met gerenommeerde merken en een glasmerk van hoog niveau zodat onze kwaliteit hoogstaand is. Met onze fijne klantenkring en fijn team voelt iedereen zich hier snel welkom. We vinden het leuk om mensen op te leiden, want optiek is écht onze passie en dat delen we graag! Met de juiste apparatuur kun je alles leren bij ons. Daarnaast krijg je een vast salaris en als het van beide kanten klikt, kunnen we je een vaste aanstelling bieden.

Neem vooral contact met ons op! 0115-617886 schelfhout@oogenoor.eu

Contact

Axelsestraat 43
4537 AB Terneuzen

0115 – 617886
schelfhout@oogenoor.eu